26 Şubat 2014 Çarşamba

Havuçlu kek



Kışın vazgeçilmez keklerinden havuçlu kek aromasıyla bir başkadır çayların yanında..Her bayanın evinde bir kaç kez pişer .Çocuklar için zengin içeriğiyle oldukça faydalı besleyicidir.Tarifime gelince;

1,5 su bardağı şeker
3 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı rendelenmiş havuç
1 su bardağı iriçekilmiş ceviz
2.5 su bardağı un
1 adet kabartma tozu
1 paket vanilya
2 tatlı kaşığı tarçın
biraz limon kabuğu rendesi


Yumurta ve şekeri şeker eriyene kadar  çırpıyoruz.yağı ekleyip çırpıyoruz bir yerde unu kabartma tozunu vanilyayaı tarçını eliyoruz.Yavaş yavaş şekerli karışıma döküyoruz ve karıştırmaya devam.Sırada havuçlar ve cevizler var karışımın içine katıyoruz.Biraz karıştırıp.Yağladığımız kek kalıbına döküyoruz.180 derece fırında 35 40 dakikada pişiyor.Afiyet olsun

Etli Kuru Fasulye


2 su bardağı kuru fasulye
200 gr kuşbaşı dana eti
2 büyük soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz ..şeker

Kuru fasulyeyi bir gece önceden sıcak suya bırakıyoruz.İçine tuz koymayı unutmuyoruz.Bu özgür şefin kuru fasulye sırlarından biriymiş.(Tuz koymak)Bir tık tencerede kuru fasulyeyi haşlıyoruz.Suyunu da süzüyoruz.(Ben esseden aldığım döküm tenceremi bakliyatlar için kullanıyorum sağlıklı olması dışında anlatılanlar gibi amanda lezzeti bir harika oluyor giibi fark göremedim.)Tenceremize tereyağ ve sıvıyağı kayup soğanlarımızı kavuruyoruz.Özgür şef derki soğan ne kadar çok olursa yemek ok dara lezzetli olurmuş ve soğanları mümkün olduğunca küçültmek te diğer bir püf nokta.Soğanları kavururken bir tutam şeker ile karamelize ediyoruz.Etlerimi ekliyoruz onlar pembeleştikten sonra salçaları katıyoruz.Bende yazdan kalma domatesli kırmızı biberli sos vardı ondan da kattım.Fasulyeler ve 1 su bardağı su katıp tuzu da ekleyip sosun koyulaşana kadar pişiriyoruz daha sonra kıvam alınca  3-4 bardak kadar su katıyoruz.Fasulyeler oluncaya kadar pişiriyoruz.Vaktimiz yoksa düdüklüde pişiriyoruz tabi .Ama maalesef düdüklüde lezzeti uzun süre pişmeye benzemiyor değil mi bir de fasulyeler sanki pembeleşiyor düdüklüde bana mı öyle  geliyor.Afiyet olsun

PİŞİ

Ey blog! ne zamandır yalnızsın biliyorum belki bana kızgınsın belki gadgetlarım çalışmıyor ama beni affetmelisin.Güzel ve daimi bir iş için o sınav senin bu sınav benim koşturdum durdum ,Bir mülakattan diğerine Ankaranın karlı soğuk yollarında gittim geldim.Hep yedek oldum bir yüzüm gülmedi derken en sonunda asil olarak  kazandım.Bende bundan sonra 657 sayılı kanuna tabi olarak çalışıcam.Çok emek harcadım yüzüm güldü.Şimdi prosedürlerin tamamlanmasını ve işime başlayacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum.
Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta 
  • 1 su bardağı süt
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un


İç harcı

  • kıyma 
  • soğan 
  • tuz ,şeker,kara biber

Hamur malzemelerini karıştırarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.Hamurumuzu mayalanmaya bırakıyoruz.O mayalanırken soğanları az yağda üzerine bir tutam şeker atarak kavuruyoruz.Kıymasını da ekleyip istediğimiz baharatları katıp kavurma işlemini bitiriyoruz.Hamurumuzdan iki ceviz büyüklüğünde parçalar alıp un serptiğimiz tezgahın üzerinde el yardımıyla  yuvarlaklaştırarak açıyoruz poğaça yapar gibi iç malzemeyi kaşık yardımıyla koyup poğaça gibi kapatıyoruz.Ocaktaki tavamıza ,kızıgın yağın içine atıp arkalı önlü pişmesini sağlıyoruz.Afiyet olsun