18 Aralık 2013 Çarşamba

İrmik Helvası


Uzun zamandır blogumla ve blogcu arkadaşlarımla ilgilenemiyorum.Bir koşuşturmacadır hala daha da devam ediyor.Bazı günler canımızın çektiği irmik helvası ile karşınızdayım.İşte Tarifim.


  • 4 kaşık dolu dolu tereyağ
  • 2 su bardağı irmik
  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 paket çam fıstığı


Öncelikle su ve şekeri şerbet yapmak üzere bir tencerede kaynatıyoruz iki üç damla limon suyu damlatıp soğumaya alıyoruz.Tereyağı güzelce eritip fıstıkları kavuruyoruz.Fıstıklar kavrulunca irmiği ilave ediyoruz.İrmiği kısık ateşte yarım saat kavuruyoruz..İrmiklerin rengi değişince hafif kahverengimsi olunca üzerine şerbetini ekliyoruz.Kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz irmikler şerbeti çekip üzeri göz göz olunca ateşi söndürüyoruz.Servis yaparken üzerine tarçın serpmeyi unutmuyoruz.