29 Eylül 2013 Pazar

Kaşarlı kırmızı biber eşliğinde pesto soslu ızgara köfte



Köfte için malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 1 küçük diş sarımsak
  • 300 gr kıyma
  • 3 dilim bayat ekmek içi
  • karabiber 
  • tuz 
  • kimyon

Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz önceden ıslattığımız ekmeğimizin suyunu sıktırıp kıymanın üzerine ufalıyoruz.Soğanı ve sarımsağı rendeliyoruz.Baharatları da ekleyip güzelce yoğurup harcı buzdolabında 1 saat bekletiyoruz.Bekletmesek ne olur bişey olmaz.Bekletince özü sözü bir köfte oluyor :)İstediğimiz büyüklükte harçtan parçalar koparıp köftemizi yuvarlayabiliriz.Ben köftemi tost makinemi ızgara olarak kullanarak pişirdim.Yanına da kırmızı biber attım.Kırmızı biber pişince içine parça parça kaşar peynir koydum hemen eridi zaten.Pesto sosuda servis ederken kullandım pesto sosun tarifini bilahare paylaşıcam.Afiyet olsun....

Afilli Patates Fırında



Fırın patates olayında bir devrim  yaşanıyor hemen paylaşmak istedim .Yapılışı itibariyle çok kolay olan bu patates görselliği ile sofralarımızı süslüyor.

Malzemeler

  • Patates
  • sarımsak 
  • baharat
  • zeytinyağ
  • tuz


Ben büyük boy patates seçtim Büyük boy patates seçince de pişme süresi epey uzadı.Patatesi alıp fotoğrafta gördüğünüz gibi dilimliyoruz ama kesim işlemini  en sona yaklaşınca yarım bırakıyoruz ki kopmasın.Her bir dilimin arasına dilimlediğimiz sarımsaklardan koyuyoruz.İstediğimiz baharatları ,tuzu ve zeytinyağını üzerine gezdirip 200 derece fırında pişiriyoruz ben hazır fırın bu kadar açık kalmışken yanına domates ve soğanda koymuş bulundum .Bence bu patates tarifi daha zenginleştirilebilinir.İleride türevlerini deneyeceğimizden %100 eminim.Sevgiyle kalın afiyet olsun.