19 Nisan 2013 Cuma

Elmalı Kek


Bu kekim hakikaten çok güzel oldu.Cafe fernando bir tarifinde keki için yastık gibi koy kafanı yat uyu demiş benimki de o misal.

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1.5.su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya 
  • 1 çay kaşığı Tarçın
  • 2 çorba kaşığı tarçın aromalı şurup
  • 2 büyük elma
  • üzeri için pudra şekeri



Yapılışı
Yumurta ve şekeri beyazlatana kadar çırpıyoruz.Ardından yağı ve sütü ekliyoruz ve karıştırıyoruz.Unu katıp en son tarçın ,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip harcımızı pütürsüz bir hal alıncaya kadar karıştırıyoruz.(Aklıma lohusa şerbeti için aldığımız Tarçın aromalı şurup geldi.2 çorba kaşığıda ondan koydum çok hoş oldu hem keke pembemsi bir renkte verdi.Varsa sizde deneyebilirsiniz)
Ben kelepçeli kalıp kullandımKalıbın altına yağlı kağıt kesip ,kabuklarını soyduğunuz ve ince ince dilimlediğiniz elmaları  yerleştiriniz.Üzerine kek harcını dökerek önceden ısıtılmış 160' C fırında 35 dakika kadar sürede pişiriniz.Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

17 Nisan 2013 Çarşamba

Havuçlu Cezerye



 Malzemeler

4-5 adet havuç
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz
3 paket petibör bisküvi
üzeri için hindistan cevizi

Yapılışı
Havuçların kabuklarını soyup rendeliyoruz.Rendelediğimiz havuçları bir tavada şekerle birlikte suyunu çekinceye ve sertliklerini kaybedinceye kadar kavuruyoruz.Soğuduktan sonra rondodan geçirdiğiniz bisküvileri ve cevizleri ekleyip yoğuruyoruz.Ele yapışmayan kıvama gelene kadar bisküvi ekleyebilirsiniz.Küçük toplar yapıp hindistan cevizine bulayıp servis tabağına koyuyoruz afiyetle yiyoruz.40 yıllık havuçlu cezeryeye sosyetik truff mu desek ne desek de cazip olsa bilmem ki.

15 Nisan 2013 Pazartesi

3,2,1 Galeta Unlu Poğaça

Evet klasik poğaça tarifimden vazgeçerek ünlü 3,2,1 poğaça tarifini denedim.Çok güzel pofidik ve yumuşak oldular denemenizi muhakkak tavsiye ederim .Mayalı poğaça yapmayı bilmeyenler denesin bence çok lezzetli oldular.Ancak bu tariften iki tepsi poğaça çıktığını unutmayın.Ne kadar un aldı ben bile hatırlamıyorum çünkü un yetmedi gidip bi koşu un almak zorunda kaldım:)Kaldı ki 1 su bardağı da galeta unu var.Galeta unlu yapmasanız da olur.

Malzemeler
  • 3 adet kabartma tozu
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı galeta unu
  • aldığı kadar un
  • 1 tatlı kaşığı  tuz

İç harcı
  • Beyaz peynir
  • Maydanoz

Üzeri için
  • Yumurta sarısı
  • susam 
  • çörek otu
Yapılışı
Hamurumuz için gerekli malzemeleri teker teker karıştırarak yoğurma kabımıza ekliyoruz.Unumuzu ve tuzumuzu ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.Fiks isim tamlamasını kullanıcam kulak memesi kıvamında olacak, bu da demek oluyor ki hamur ele yapışmayıp şekil alabilir hale gelecek.
Hamurumuzdan iri cevizler halinde parçalar koparıp avucumuzda bastırıp ortasına kıydığımız maydanozlu peynir karışımından koyup kenarlarını harcın tepesinde birleştirip kapatıyoruz.Avucumuzda topumuzu yuvarlaklaştırıp üzerine yumurta sarısı sürüp biraz da susam ve çörek otu gezdirip, 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakikada pişiriyoruz.Afiyet olsun...

Çubuk patates


İnsanın aklına neler geliyor,şu cocuklar yemedikçe kendime bile hayret ediyorum.Dışarda gezinirken hep rastlıyoruz çubuk patatesçilere patatesler baharatlı ,inanılmaz lezzetli oluyor da o kullandıkları yağa ne demeli çok sağlıksız.Köfte yapmıştım.Yanında fırında patates yapıcaktım.Şu kampanyalı kuponlu sitelerin birinden 30 tl ye nicer dicer'dan alıp hiç kullanamamıştım.Çünkü domates falan hikaye hepsi ,ezilip kalıyor reklamlarıyla alakası yok.Büyük olasılık taklit ürün.Ya da orjinal farketmez taş gibi sebze bulucam da onlara  güç uyguluycam  ölme eşeğim ölme.Neyse işte dilimleme aparatının bıçağı keskinmiş allahtan patatesleri cırt cırt fotoğraftaki hale getirdi.Patetesleri zeytinyağladım.Üzerine biraz galeta unu serptim,kemal kükrerin sarımsak sosundan gezdirdim.tuz ve baharatlar ve karşınızda bu inanılmaz çubuklar.Tabi unutmamak gerekir ben  patatesleri actifryda yaptım,ancak fırındada olur yağda da kızartılır.Herkesin tercihine kalmış misafir için değişik bir sunum denenebilir.Afiyet olsun


10 Nisan 2013 Çarşamba

İncirli Kıbrıs Tatlısı


İncirli pastayı yerken çok hoşuma gitmişti,galeta unuyla yapılan kıbrıs tatlısını da epeydir merak ediyordum.Bende ikisini bir tarifte birleştirdim.Tatlıseverlere layık harika bir tatlı oldu.Şerbetli bir tatlı olduğu için 1 gün sonra tadı daha bir güzelleşti.

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 8 adet incir
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu


Şerbeti için

  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su


Kreması

  • 3 bardak süt
  • 4 çorba kaşığı nişasta
  • 8 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 paket labne
Yapılışı

İncirlerimizi suda bekletiyoruz.Yumuşadıktan sonra küçük küçük doğruyoruz.Yumurtalarımızı kırıp şekerle birlikte mikserle çırpıyoruz.Ardından yağı ,unu, hindistan cevizini ,incirleri, vanilya ve kabartma tozunu katıp kek karışımımızı elde ediyoruz.Kalıbımızın zeminini yağlayıp karışımı döküyoruz fırınımızda 180 C sıcaklıkta 30 ile 40 dakika kadar pişiriyoruz.Kekimiz pişerken şerbetimizi ocağa alıyoruz .Biraz koyulaşana kadar ocakta kaynatıyoruz.Sütümüzü nişasta ve şekerimizle muhallebi yapıyoruz.Soğuyunca labneyle karıştırıyoruz.Kek ılık şerbet ılıkken ikisini birbiriyle buluşturuyoruz.Şerbeti çekince tatlımızın üzerine kremasını sürüyoruz.Dediğim gibi 1 gece dinlendirip yenirse tadı çok daha harika olacaktır.Kremasını muhallebi ve krem şantiyle de yapabilirsiniz.

1 Nisan 2013 Pazartesi

Yoğurtlu Pırasa Salatası


Bu salatayı ilk defa yaptım.Nasıl olacağını bilemediğim için az bir porsiyon yaptım .Güzel olunca az yaptığım için pişman oldum.Size de tavsiye ediyorum.Pırasa yemenin güzel yollarından biri olabilir.Malum pırasa yemekleri önyargılı olduğumuz yemeklerden.

Malzemeler

  • pırasa
  • yoğurt
  • 2,3 dilim uno çavdarlı ekmek(Sizde hangisi varsa)
  • 2 diş sarımsak
  • zeytinyağ
  • biber salçası
  • tuz,nane


Yapılışı
Pırasaları ince ince doğrayıp çok az zeytinyağla birlikte diriliklerini kaybedinceye kadar kavuruyoruz.Diğer taraftan sarımsaklı yoğurdumuzu yapıyoruz.Ekmeklerimizi kare kare kesip fırının ızgarasında kızartıyoruz.Bir kaşık zeytinyağda biber salçamızı kızdırıyoruz.Pırasaların üzerine kızarmış ekmekleri koyuyoruz.Sarımsaklı yoğurdumuzu ekliyoruz.Üzerine salçamızdan gezdiriyoruz.Kuru naneyle salatamızı süslüyoruz.Afiyet olsun