1 Aralık 2012 Cumartesi

HAMSİ KUŞU



                                                       HAMSİ KUŞU
 1Kg hamsi
1 bardak mısır unu
1 bardak fınıdık yağı
tuz

Hamsi yemek çok keyifli hele bir ayıklayan bulunursa değmyein keyfimize.Bizim balıkçımız Eylül Balıkçılık sağolsun bizi ayıklama zahmetinden kurtarıyor.Hamsiler dertsiz tasasız elime ulaşıyor.Yıkıyorum güzelce sonra hamsiyi açıp ,iki tanesini iç tarafları birbirine yapışacak şekilde kapatıyorum hiç de zor bir işlem değil.Arkalarını mısır ununa güzelce buluyorum.Kızgın yağda ters yüz edip 5 dk da pişiyor .Cips gibi afiyetle çıtır çıtır yiyiyoruz.Bir komşumdan mır ununun içine tarhana kattığını duymuştum denedim çok değişik ve lezzetli olmadı bence...Siz de deneyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder