15 Kasım 2012 Perşembe

BALABAN KEBABI


                                                           BALABAN KEBABI

Malzemeler
350 gr kıyma
1 küçük soğan
1 küçücük diş sarımsak
2dilim bayat ekmek içi
maydanoz
baharat kimyon karabiber tuz
Pide
Yeşil biber
Sosu için
2 Yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı salça tuz

Eşim fırından pide almış Baktım baktım ben bunu ne yapayım diye düşündüm.En sonunda aklıma  geçenlerde Eskişehir de yediğimiz balaban kebabı geldi.Köftemiz için soğanımızı rendeliyoruz sarımsağımızıda iiyce eziyoruz ekmeklerimiz ıslatıyoruz suyunu sıkıp parçik pinçik edip kıymamızın üzerine koyuyoruz ince ince kıydığımız maydonozla birlikte  baharatlarıda ekleyip kıydahada lezzet bulur.Kıymamızı güzelce yoğuruyoruz .Kıymayı ne kadar çok yoğurursanız köfteniz o kadar güzel olur.Hatta 1 gece köfteler dolapta beklerse daha da lezzet  bulur.Ben tost makinemde köfteleri ızgara yapıyorum tost makinesinde yağlı kağıt serince kirlenme kokma problemide yaşamıyorum.Yaklaşık 12 dakikada köfteler ve sivri biberler oluyor.Bir tavada tereyağı eritip üzerine salçayı ekleyip karabiber tuzla birlikte sosu pişiriyorum Hafif sulandırabilir hatta bol tereyağlı da yapabilirsiniz böylece kebapçılardaki lezzete daha yakın bir lezzet yakalamış olursunuz.Pideleri kare kare kesip üzerine köfteleri koyup sosuda şöyle bir gezdirince hımmm mis gibi  oluyor yanına da yoğurt öneririm.Afiyetle yiyin gari...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder